Het vleesatelier van Nijmegen 

Producten van Specialita Tagliate
Deze producten zijn zowel voor de particulier als zakelijk verkrijgbaar.
Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw horecagelegenheid? Neem dan gerust contact met ons op.

Tagliata di Carpaccio 

Geschiedenis van de Carpaccio

Carpaccio is een relatief recente culinaire creatie. Het gerecht stamt uit 1950, toen Guiseppe Cipriani dit gerecht bedacht voor een van zijn vaste gasten. De naam is ontleend aan de schilder Vittore Carpaccio. De schilder werd in dat jaar (1950) geëerd met een grote tentoonstelling in zijn geboortestad. De reden dat de naam van de schilder werd gebruikt, was omdat de schakeringen van het gerecht op het bord de kok deed denken aan de kleuren die de schilder in zijn doek gebruikte. 

Een aantal jaren geleden kwam een trend naar Nederland overwaaien vanuit Italië. Een populair en traditioneel Italiaans voorgerecht: Carpaccio. Een gerecht van dungesneden rauw rundvlees, op smaak gebracht met een klein aantal ingrediënten. Carpaccio is niet meer weg te denken uit de restaurantkeukens, maar ook in de thuiskeukens ontwikkelt zich een ware trend. Een gerecht dat is te maken vóór en door iedereen. 

Onze Carpaccio

Met de rundercarpaccio van Tagliata di Carpaccio kunt u thuis genieten van uw favoriete voorgerecht! Carpaccio eet u rauw, dus moet het van de allerbeste kwaliteit zijn. Onze carpaccio bestaat uit flinterdun gesneden achtermuis en is gemaakt van 100% rundvlees. Dit betekent dat ons product niet kunstmatig bewerkt is. Ons product wordt verpakt in 5 keer kant-en-klare eenpersoonsporties van 80 gram. U legt een portie op uw bord en trekt het folie eraf: zo maakt u thuis snel uw bordje carpaccio klaar of verwerkt u het in een salade of op een broodje. Heerlijk met een truffelmayonaise- of balsamicodressing. Kortom, een perfecte manier om van uw etentje een feestelijk diner te maken!  

Zakelijke klant worden? Klik hier voor meer informatie 


 
 
 
 
Bellen