Het Vleesatelier van Nijmegen 

Wij zijn Janssen Vlees & Vleeswaren


Al jarenlang uw vertrouwde foodpartner

Dagelijks houden wij ons bezig met de verkoop van runderen door heel Europa op ons verkoopkantoor Large Food b.v. Zo vindt ons vlees op palletbasis via groothandel, retail en distributeurs hun weg naar de consument. Hierbij staat hygiëne, versheid en kwaliteit vooraan en dit is de reden dat wij een uitstekend, verantwoord stuk vlees kunnen aanbieden. 

Wij merken dat er steeds meer bewustzijn én een grotere vraag is naar kwalitatief vlees en zijn van mening dat dit voor iedereen toegankelijk moet zijn. Belangrijk is dat wij daarbij gebruik maken van tracebility - het systeem dat elk stuk vlees kan traceren naar de bron.

In de zomer van 2020 zijn wij gestart met het bezorgen van vlees aan particulieren in Nijmegen en omstreken. Zij vroegen zich af wat wij voor hen konden betekenen voor in eigen keuken of op de barbecue. Toen dit een succes bleek hebben wij besloten een winkel te openen in het centrum van Nijmegen: Janssen Vlees & Vleeswaren. Door onze dagelijkse export hebben wij een directe lijn met de vleesverwerker en kunnen zo onze producten voordelig aanbieden aan de consument. Zo brengen wij kwaliteit, geselecteerd door onszelf, bij u in de keuken!

Wij willen de consument het idee geven dat zij winkelen in een snoepwinkeltje. Dat moet de beleving zijn. Ook willen wij laten zien dat vlees bereiden niet ingewikkeld hoeft te zijn. Dit doen wij door middel van het delen van recepten die te vinden zijn op onze social media. Hiermee geven wij u handvatten en ideeën om uw stuk vlees het best tot zijn recht te laten komen. Niet geheel onbelangrijk is onze prijs-kwaliteit verhouding. Zonder dat u idee heeft dat u bij een groothandel winkelt, zijn onze prijzen altijd scherp! 

Inmiddels hebben wij ons bedrijf mogen uitbreiden met een tweede pand aan de Tarweweg in Nijmegen. Hier slaan wij onze goederen op en vindt dagelijkse distributie plaats naar alle horeca in Nijmegen en omstreken. 

Geschiedenis

 

Vleeswarenfabriek De Kroon

Medio 1948 opende opa Willem Janssen vleeswarenfabriek ‘De Kroon’ in Nijmegen. In die periode (1951) richtte ook zijn zoon Arnold Janssen Sr. de grossierderij 'Janssen Vleeswaren en zonen' op. Arnold Janssen Jr. zelf kreeg hierdoor van jongs af aan de kneepjes van het vak mee en is tot op heden altijd werkzaam gebleven in de vleesbranche. 

Arnold Janssen richtte jaren geleden Large Food b.v. op, een bedrijf dat zich bezighoud met het bevoorraden van kwaliteitsvlees voor groothandels, retailers en vleesverwerkers in heel Europa. In juni 2020 startte hij samen met Mike van Eck 'Janssen Vlees & Vleeswaren' op om Nijmegen en omstreken te voorzien van kwalitatief hoogwaardig vlees. 

  
 
 
 
Bellen